Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب خاطرات ۲۶ شهید محله امامزاده نرمی اصفهان به نام «مردان ابراهیم» توسط زهره قندهاری تدوین و به چاپ رسید. ۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۲ استانها اصفهان نظرات

زهره قندهاری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، پیرامون انتشار کتاب «مردان ابراهیم» اظهار داشت: شهدای امامزاده نرمی 26 نفر هستند که در مکان امامزاده به خاک سپرده شدند و آغاز این کار هم به 3 سال قبل برمی‌گردد، جایی که پیشنهاد تهیه مصاحبه با خانواده این شهدا برای تدوین کتاب از طرف حوزه هنری به من داده شد و پذیرفتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: حدود یک سال مراحل تهیه مصاحبه‌ها به طول انجامید اما پس از اتمام تهیه مصاحبه‌ها حوزه هنری به دلایلی نتوانست کتاب را تدوین و منتشر کند و قرار بر این شد که خاطرات به صورت آرشیو نگهداری شود.

نویسنده کتاب "مردان ابراهیم" با بیان اینکه نوشتن و انتشار کتاب «مردان ابراهیم» با همکاری بسیج امامزاده نرمی انجام شد، تصریح کرد: در نهایت خودم پیشنهاد چاپ کتاب را به بسیج ناحیه شهید مطهری که متعلق به امامزاده نرمی است، دادم و با اعلام قبولی از طرف آن‌ها این کتاب با هزینه شخصی خودم و کمک بسیج امامزاده به چاپ رسید.

وی افزود: قرارداد حوزه هنری با من برای تهیه مصاحبه پدر و مادر و 2 همرزم شهید بود اما بعضی شهدا بودند که پدر یا مادر نداشتند یا همرزمانشان را نمی‌شناختیم و به آن‌ها دسترسی نداشتیم برای همین خودم از تمام اعضای خانواده و دوستان و آشنایان شهید تمام خاطرات او را جمع کردم.

قندهاری با بیان اینکه 174 خاطره از 26 شهید برای تدوین این کتاب جمع آوری شده، گفت: تعدادی از شهدا بودند که به سبب عدم دسترسی به نزدیکان وی هیچ خاطره‌ای از او نداشتیم برای همین به صورت گزینشی کار کردم و وصیت‌نامه این شهدا را در متن کتاب ضمیمه کردم تا از تمام شهدا حداقل یک متن وجود داشته باشد. در انتهای متن هر شهید نیز سروده‌ای از خودم در وصف همان شهید نوشتم.

وی با اشاره به خاطرات خود از تهیه و نوشتن این کتاب خاطرنشان کرد: در میان این شهدا فردی به نام شهید "سید رسول نوری" وجود داشت که درحین مصاحبه به من گفتند پدر این شهید تعزیه خوان بوده و در زمان زنده بودن شهید، نقش شمر و خود شهید نقش امام حسین(ع) را بازی می‌کرده است و عنایت ویژه‌ای هم به سیدالشهدا(ع) داشته و بعد از شهادتش به یکی از شهدای خاصی تبدیل شده بود که مردم برای حاجت گرفتن به او متوسل می‌شدند و جواب می‌گرفتند.

نویسنده کتاب «مردان ابراهیم» با بیان اینکه 3 سال زمان برای تهیه مصاحبه و چاپ صرف شده است، گفت: به خاطر حساسیت خانواده شهدا روی متن و تصاویر شهیدشان، کتاب چندین بار بازنویسی و توسط خانواده‌های شهدا به تایید رسیده است.

وی پیرامون علت نامگذاری کتاب «مردان ابراهیم» اظهار داشت: اسم کامل امامزاده نرمی، سیدالکریم حضرت ابراهیم بن موسی بن جعفر(ع) است و به دلیل اینکه این شهدا هم متعلق به همان محله هستند این نام برای کتاب انتخاب شد.

قندهاری با اشاره به سابقه نوشتن خود درباره شهدا بیان کرد: از سال 75 تا 89 در بخش پژوهش بنیاد شهید مشغول به کار بودم و طی آن مدت کتابی به نام «امام(ره) در کلام شهدا» به چاپ رسید که مقدمه آن را خودم نوشته بودم و محتویات آن درباره صحبت‌های شهدای سال 61 پیرامون امام(ره) است اما چون نیروی رسمی نبودم در این کتاب هیچ اسمی از من برده نشد و به نام معاونت پژوهشی بنیاد شهید به چاپ رسید.

وی افزود: قصد ندارم از این مسیر خارج شوم و نوشتن کتاب درباره شهدا را ادامه خواهم داد و تاکنون هم چند پیشنهاد دیگر برای تدوین خاطرات شهدای روستاهای اطراف اصفهان داشته‌ام.

این نویسنده خاطرنشان کرد: قبل از من نیز تعدادی نویسنده دیگر جمع آوری خاطرات شهدا را دست گرفته بودند اما به دلایلی کار متوقف شده بود به نوعی گویا قسمت نبود این کتاب به چاپ برسد.

وی ادامه داد: خود من قبل از آغاز این پروژه خواب عجیبی دیدم که دو نفر جوان با لباس رزم پیش من آمدند و در خواب برای من گل و شیرینی و آینه آوردند و بدون هیچ صحبتی رفتند. برای من جالب بود و با خودم فکر کردم که شاید خبر خوبی به من برسد و 3 ماه بعد پیشنهاد تهیه این کتاب به من داده شد.

قندهاری تصریح کرد: درطول انجام پروژه هم همیشه با وضو به منزل خانواده شهدا می‌رفتم و اعتقاد داشتم اگر باوضو باشم کار به سرعت پیش می‌رود همچنین در ابتدا و انتهای تهیه مصاحبه و نوشتن کتاب هم به امام زمان(عج) عنایت خاصی داشتم و از ایشان کمک می‌خواستم و نتیجه آن‌ را هم به وفور دیدم.

وی با بیان اینکه کتاب «مردان ابراهیم» قابلیت تبدیل شدن به تئاتر و نمایش‌های کوتاه را داراست، گفت: به دلیل سرعت کار این کتاب به صورت خاطره نوشته شده اما قابلیت مینیمال شدن یا تبدیل به نمایشنامه را نیز دارد.

قندهاری با اشاره به اقدامت آتی خود در زمینه چاپ کتاب خاطرنشان کرد: بسیاری از اشعار دیگر من در کتاب «زنان و دفاع مقدس» و کتبی پیرامون امام رضا(ع) به چاپ رسیده و در نظر دارم در آینده کتاب اشعارم را به چاپ برسانم.

انتهای پیام/

R41346/P1336/S6,51/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۷۷۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی

به گزارش خبرگزاری مهر، وحیدرضا انارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲ تهران به همراه جمعی از معاونان، شهردار ناحیه ۲ و مدیران منطقه از محلات ناحیه ۲ بازدید و موارد عمرانی، ترافیکی، شهرسازی و خدمات شهری را به حوزه‌های ذیربط ابلاغ کرد.

شهردار منطقه ۱۲ سپس با حضور در محله تاریخی امامزاده یحیی (ع)، از بوتیک هتل پهلوان رزاز بازدید و ضمن گفت‌وگو با احیاگر و مالک این بوتیک، آمادگی منطقه برای مساعدت در توسعه ظرفیت‌های گردشگری اعلام کرد.

وی همچنین ملک تاریخی واقع در خیابان جاویدی این محله را مورد ارزیابی قرار داد و از تصمیم مالک آن استقبال کرد و افزود: احیای آثار میراثی و تاریخی مانند گنج پنهان در حال از بین رفتن است که اگه نگاه جدی به آن نشود در آینده شاهد از دست رفتن فرصت‌ها خواهیم بود.

محمدی اظهار کرد: احیای خانه‌های تاریخی می‌توانند جذابیتی به منطقه اعطا کنند و یک جاذبه مهم گردشگری باشند، اما به دلیل عدم رسیدگی و تخریب‌های زیاد، بافت‌های تاریخی تبدیل به محلی برای رشد و افزایش بزهکاری شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه یکی از آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی که بافت‌های تاریخی و فرسوده دارند، خروج ساکنان این مناطق و بعضاً جرم‌خیز شدن آنها است، افزود: بافت‌هایی که بهترین فرصت‌های گردشگری را در اختیار کشور قرار می‌دادند همواره در معرض بیشترین آسیب‌ها نیز بودند که امید است با همراهی سازمان‌های ذیربط با علاقه مندان احیای بافت‌های تاریخی، رنگ تازه ای به محلات قدیمی منطقه بخشیده شود.

شهردار منطقه ۱۲ تهران همچنین در این بازدید مواردی در خصوص تعویض مخازن، رنگ آمیزی جداره هاو حذف برخی زوائد دستوراتی را به معاونت خدمات شهری و محیط زیست ابلاغ کرد.

وحیدرضا انارکی محمدی، تسریع در پیشبرد پروژه ورزشگاه امامزاده یحیی (ع) و تکیه تاریخی سادات اخوی، توسعه شبکه فاضلاب این محله و روکش آسفالت معابر نیکپور و علیمرادی را در دربرنامه های معاونت فنی وعمران قرار داد.

نوسازی برخی املاک، پهنه بندی و عقب نشینی املاک در محله امامزاده یحیی نیز از موارد ابلاغی به معاونت شهرسازی و معماری منطقه ۱۲ بود.

کد خبر 6100326

دیگر خبرها

  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • امامزاده ابراهیم، هفت روز پس از آتش‌سوزی مهیب
  • (تصاویر) بی‌خانمان‌های امامزاده ابراهیم چادرنشین شدند
  • آب‌شرب شهرک سوخته امامزاده ابراهیم شفت پایدار شد
  • خسارت عجیب به روستای امامزاده ابراهیم + فیلم
  • نقد نباید مایه نگرانی تولیدکنندگان کتاب شود
  • ۵ کتاب شهدای شهرستان بهارستان رونمایی شد
  • عملکرد تیم خبری مهر در گیلان راضی کننده است
  • همدردی باشگاه هوادار با آسیب دیدگان حریق در امامزاده ابراهیم(ع)
  • بازدید معاونان بنیاد مسکن از منطقه آسیب دیده امامزاده ابراهیم(ع)